Strafbeschikking? Voorkom strafblad!

 

 

Voor u betekent de strafbeschikking:

  • Een straf, waar geen rechter naar heeft gekeken! (was u wellicht vrijgesproken? Is de straf wel passend?)
  • Een aantekening op uw strafblad (wat problemen kan geven bij een Verklaring over gedrag; VOG).

Het is belangrijk om niet zomaar de strafbeschikking te accepteren en eerst een ervaren  advocaat naar uw zaak te laten kijken. Voor het instellen van verzet geldt een korte termijn!

Accepteer nooit zomaar uw strafbeschikking

Een strafbeschikking wordt vaak opgelegd aan het begin van het strafproces. Vaak is niet eens volledig strafdossier (proces-verbaal) aanwezig. Een rechter legt dan vaak na verzet een lagere straf op of komt tot vrijspraak, als de beschikking niet wordt ingetrokken (geseponeerd) als verzet is ingesteld. Dit temeer nu de straf die een Politierechter oplegt vaak lager is dan de richtlijn van het Openbaar Ministerie, waar de beschikking op is gebaseerd. En als u dan al bij de rechter komt duurt dit vaak zo lang, dat vaak sowieso een strafkorting aan de orde is, in verband met overschrijding van de redelijke termijn. Het is belangrijk nooit een strafbeschikking te accepteren voordat een advocaat naar uw zaak gekeken heeft, zeker omdat op dat moment, bij gebreke van een volledig strafdossier, niet valt te beoordelen door Officier van Justitie of verdediging, dat de opsporing wel goed (rechtmatig) is gedaan of dat sprake is van een vormverzuim.

Wij vragen voor u het dossier op, beoordelen uw zaak, stellen zo nodig verzet in en staan naast u bij  eventuele zitting bij de politierechter.

Ik heb een strafbeschikking ontvangen. Wat nu?

Leg uw zaak voor aan een deskundig strafrechtadvocaat en vul het formulier in. De strafrecht advocaat kan het strafdossier voor u opvragen en stelt zo nodig verzet voor u in en staat u verder bij. De advocaat neemt gratis contact op, werkt landelijk & ook pro deo!